9 Eylül 2008 Salı

kaçış...
gerçeklerden kaçabilirmiyim kendimle küçük bir oyun oynasam; hiç bilmediğim bir otobüse binip tanımadığım bir şehirde yeni bir hayata başlasam; umarsızca kalabalıklara karışıp kendime bile yabancılaşsam; nasılsın sorusuna verilecek tüm cevaplarımı saklasam; kaçılır mı gerçeklerden kötü bir rüyadan az sonra uyanacakmışım gibi yaşasam.

7 yorum:

Bilge AŞAN dedi ki...

Sevgili Öteki Yüzüm ( bu şekilde hitap ediyorum adını bilmediğim için umarım sakıncası yoktur ), sen de kendinle gittiğin sürece kaçamazsın. Sadece yeni durumun heyecanı geçene kadar kaçtığını ve kurtulduğunu sanarsın. Ama sonrasında kendinle başbaşa kaldığını farkedersin.:((. Rahatlatıcı çeyler yazamadım ama gerçek inan ki bu.
Sevgiyle kal.

ötekiyüzüm dedi ki...

ismim canan(ismimle hitap edebilirsin), yorumların sihirli ayna gibi çok gerçekçi.
okuduktan sonra ''ayna ayna sihirli ayna neler söyledin bana'' diyorum.
hoşçakal

kaantobel dedi ki...

Kaçmak istedikten sonra kaçarsın buna emin ol, bunun için bir otobüse binmene gerek yok, ben istediğim zaman 1800' lere gidip bir baloya katılabilirim, yada fransada dondurma yiyip, vapurada ispanya'da binebilirim, hemde hiç iskeleye yanaşmayan bir vapura. Kendini kandırmak diye birşey var ve kandır canın istediğinde, bırak bu senin öteki yüzün olsun. Bırak gerçekçi insanlar buna saçma, bir işe yaramaz desin, varsın gülüp geçsin herkes ama uzaklaşmak istersen uzaklaş. Kandır mantığını ve hemen yolculuğa çık. Bak ben bunu sana yazdıktan sonra petersburg' ta karlı sokaklarda bir geziye çıkıcam. Belki ordanda minik bir oda kiralayıp geceyi orada geçiririm. Evet şimdi sana soruyorum, beni kim engelleyebilir? Gerçekler mi? Kaçmak herzaman korkaklık anlamına gelmez. Kaçmak, uzaklaşmak ve hayaller insanın farklı bir vitamin alması gibidir. Ben dertlerin adamı olup, kendimi yıpratıp, kederi alışkanlık haline getireceğime kaçarım daha iyi. İstersen sende bana korkak de, önünde saygıyla eğilirim, ama bilki 1 dakika sonra walt disneyde eğleniyor olurum. :)

Bilge AŞAN dedi ki...

Sevgili Canan yazdıklarım canını yakmak için değil inan ki!Kendinle, hüzünlerinle, mutsuzluklarında, sevinçlerinle, mutluluklarınla yani senin olan herşeyinle yüzleş ve onları kabul et demek istiyorum. Aksi durumda bir kısır döngü devam edip gidiyor. Biliyorum kolay değil ama bunu yapınca hem insan hem de duyguları rahatlıyor.
Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

Ben çok denedim.Ama kaçmayı başaramadım.

Selin dedi ki...

Eğer kaçmayı başarabilirsen bizlerle formülü paylaşmak için de yazar mısın?
"Ben kaçtım, bunu yapabilmek için şunu şunu yapmanız gerekiyor" şeklinde... (bir formül varsa tabi... sanırım yok.)
Kaçmayı çok isteyip nasıl kaçabileceğini bilemeyenleri de aydınlatmış olursun böylece. (Bunlardan biri benim..)
Yazıların çok samimi ve sade, içinden gelenleri olduğu gibi, hiç süslemeden, kelimelerin etrafında dolaşmadan paylaştığını hissettim okurken... Çok hoş doğrusu :)

ötekiyüzüm dedi ki...

sln, yazılarımı beğenmene sevindim.
kaçmayı başardım sanırım. cevabını duymak istemediğim sorular sormaktan vazgeçince ve de gerçeklere gözünü kapayıp yokmuş gibi davranınca evet kaçılıyor. ama ya gerçek yüzleşmek isterse. işte bunu tecrübe edemedim henüz. hala kaçıyorum.