13 Eylül 2008 Cumartesi

alışkanlıklar....
ben değiştirebilseydim hayatımdaki küçük şeyleri;
yastığı kafamın üstüne koyarak değil, kafamı yastığın üzerine koyarak uyumak isterdim. böylece gecenin soğuk ve temiz nefesini ciğerlerimde hissedebilirdim.
yemeği sol elimle değil sağ elimle yemek isterdim. böylece masada farkeden birinin günah uyarılarını işitmezdim.
hava-i fişekleri hiç korkmadan izlemek isterdim. o siyah gökyüzüne püskürtürken renklerini bende istersem korkularımı yenebileceğimi bilirdim.
elli rakamını uzatmadan söylemek isterdim. böylece bu rakamı söylemekten bu kadar kaçmaz, avea numaramı da ezberleyebilirdim.
dağınık değil düzenli birisi olmak isterdim. eşyalarım düzelttikçe beynimdeki düşünceleri de yerli yerine yerleştirebilirdim.
geceleri gözümü kapatır kapatmaz uyumak isterdim. böylece saatlerce düşünmez düşündüklerimi de rüyalarımda devam ettirmezdim.
ben hayatımda değiştirmek istediğim hiçbir şeyimin olmamasını isterdim. böylece kabullenmenin huzursuz huzurunu içimde doyasıya hissedebilirdim.

4 yorum:

Bilge AŞAN dedi ki...

Günaydın Canan, güzel bir hafta güzel bir yazıyla başladı benim için. Dediğim gibi kalemin çok güçlü. Ve birşey daha hüzün sana yakışıyor. Ama ben her nedense hüznün seni üzdüğünü hissediyorum ve buna üzülüyorum.

ötekiyüzüm dedi ki...

sevgili Bilge Aşan,
galiba ben hüzünlerimi daha iyi ifade edebiliyorum.bunlar anlık hissedişlerim.itiraf ediyorum bazen blogtaki yazılarımı sonradan okuyunca benimde içim kararıyor.

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Yazınız çok güzel ve samimi.Okurken kendimi buldum..Ellerinize sağlık..

kNtli dedi ki...

biliyormusun ozamn sen gerçekten sen olmazdin.. Alişkanliklarin iyi de olsa kötu de olsa sensindir aslinda.. Kendinden vazgeçme..:)